Davidin suosikkiresepti
15 min |4 annosta

Ainekset

  • 2 x 230 g leppäsavu tofu
  • 1 keltainen sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen paprika
  • ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ dl ruokakermaa (esim kaura)
  • 5 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • riisiä

Näin valmistat

  1. Viipaloi tofu noin 1,5 cm paksuiksi tikuiksi. Hienonna sitten sipuli valkosipuli ja leikkaa sitten paprika pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu rypsiöljyllä keskilämmöllä ja paista sipuli, valkosipuli ja leppäsavutofu kunnes tofun pinta on kullanruskea ja rapea.
  3. Laske sitten lämpöä hieman ja lisää vielä 1 rkl öljyä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
  4. Lisää paprika pannulle. Lisää seuraavaksi kerma, tomaattisose, soijakastike ja paprikajauhe ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetken ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa vegaaninen nakkikastike keitetyn riisin ja tuoreen persiljan kanssa. Hyvää ruokahalua!

Nakkikastike tofulla = vegaaninen nakkikastike!

Onneksi olkoon! Olet löytänyt parhaan vegaanisen vaihtoehdon makkaralle ja kinkulle! Tarkoitamme tietysti leppäsavutofua. Savustamme tofun itse aidoilla leppälastuilla tehtaallamme Vallentunassa (kyllä, olemme erittäin ylpeitä!). Umami, savuinen maku ja tofun kiinteä koostumus korvaavat pataruuan lihatuotteet erinomaisesti. Leppäsavutofulla voit korvata makkaran nakkikastikkeessa tai pekonin carbonarassa. Sopii myös mainiosti voileivän päälle. Lihan korvaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa ja herkullisempaa kuin nyt! Löydät leppäsavutofun valikoiduista k-ruokakaupoista.