Davidin suosikkiresepti
15 min |4 annosta

Ainekset

  • 2 x 230 g leppäsavu tofu
  • 1 keltainen sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen paprika
  • ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ dl ruokakermaa (esim kaura)
  • 5 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • riisiä

Näin valmistat

  1. Viipaloi tofu noin 1,5 cm paksuiksi tikuiksi. Hienonna sitten sipuli valkosipuli ja leikkaa sitten paprika pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu rypsiöljyllä keskilämmöllä ja paista sipuli, valkosipuli ja leppäsavutofu kunnes tofun pinta on kullanruskea ja rapea.
  3. Laske sitten lämpöä hieman ja lisää vielä 1 rkl öljyä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
  4. Lisää paprika pannulle. Lisää seuraavaksi kerma, tomaattisose, soijakastike ja paprikajauhe ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetken ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa vegaaninen nakkikastike keitetyn riisin ja tuoreen persiljan kanssa. Hyvää ruokahalua!

Nakkikastike tofulla = vegaaninen nakkikastike!

Onneksi olkoon! Olet löytänyt parhaan vegaanisen vaihtoehdon makkaralle ja kinkulle! Tarkoitamme tietysti leppäsavutofua. Savustamme tofun itse aidoilla leppälastuilla tehtaallamme Vallentunassa (kyllä, olemme erittäin ylpeitä!). Umami, savuinen maku ja tofun kiinteä koostumus korvaavat pataruuan lihatuotteet erinomaisesti. Leppäsavutofulla voit korvata makkaran nakkikastikkeessa tai pekonin carbonarassa. Sopii myös mainiosti voileivän päälle. Lihan korvaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa ja herkullisempaa kuin nyt! Löydät leppäsavutofun valikoiduista k-ruokakaupoista.

 

Tofuoppaasi

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
5 edullista reseptiä

Etsitkö helppoja ja herkullisia reseptejä joilla säästät myös ruokakuluissa? Näillä resepteillä onnistut varmasti! Nämä reseptit ovat myös ympäristöystävällisiä ja nopeita. Suurin osa resepteistä valmistuvat 20 minuutissa! Joten mitä odotat, valitse suosikkisi ja kokeile uutta reseptiä jo tänään.

Mitä tofu on?
Mitä tofu on?
– Anni Yipiniltä

Legendan mukaan tofu on ollut olemassa jo pitkään – ja kyllä, 2000 vuotta on melko pitkä aika, eikö olekin? Tofu on peräisin Aasiasta, jossa sitä on valmistettu tuhansien vuosien ajan. Viime vuosina olemme nähneet tofua yhä useammilla ruokapöydillä pohjoismaissa, ja sitä valmistavat kuuluisat kokit, kuten Jennie Walldén ja Zeina Mourtada. Mutta mitä tofu oikein on, mitä se sisältää ja miten se voidaan valmistaa? Jatka lukemista ja pian sinäkin olet tofu-asiantuntija!

Ymparistö ja terveys
Onko tofu terveellistä?
– Anni Yipiniltä

Tofua on valmistettu Aasiassa yli 2000 vuotta. Nyt tofu on löytänyt paikkansa aasialaisessa ja kasviperäisessä ruoanlaitossa myös pohjoismaissa, ja ravitsemus- terapeutit ja asiantuntijat korostavat sitä ravitsevana proteiinin lähteenä. Mutta mitä terveyshyötyjä tofulla on? Onko tofu terveellistä? Lue ja opi tofun viidestä terveyshyödykkeestä.

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
Tofun valmistus – 6 tapaa valmistaa tofua
– Anni Yipiniltä

”Mikään ei ole mahdotonta!”- se on tofun motto. Tofua voidaan valmistaa monella eri tavalla; marinoi, paista, friteeraa tai paneroi tofu. Neutraalin maun ansiosta maustamatonta tofua voidaan maustaa ja mukauttaa kaikenlaisiin ruokiin. Olemme listanneet 6 yksinkertaista ja maukasta tapaa valmistaa tofua. Liity joukkoomme ja sinustakin tulee tofuasiantuntija!