Kasvis-ramenkeitto
Kasvis-ramenkeiton valmistaminen kotona on sekä älyttömän hyvää että helppoa. Kasvis-ramenkeitto onnistuu varmasti leppäsavutofulla se on täydellinen vaihtoehto sianlihalle, sillä siinä on kiinteä rakenne ja savuinen maku! Lisäksi liemi on täynnä täyteläisiä ja syviä makuja. Keitto on myös nopea valmistaa ja tarjoiluvalmis vain 30 minuutissa! Jos haluat keittoon syvemmän maun, anna sen kypsyä pidempään.
Kasvis-ramenkeiton valmistaminen kotona on sekä älyttömän hyvää että helppoa. Kasvis-ramenkeitto onnistuu varmasti leppäsavutofulla se on täydellinen vaihtoehto sianlihalle, sillä siinä on kiinteä rakenne ja savuinen maku! Lisäksi liemi on täynnä täyteläisiä ja syviä makuja. Keitto on myös nopea valmistaa ja tarjoiluvalmis vain 30 minuutissa! Jos haluat keittoon syvemmän maun, anna sen kypsyä pidempään.
Ainekset
- 230 g Yipin leppäsavutofu
- 4 rkl japanilaista soijakastiketta
- 2 rkl seesamöljyä
- 2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa, miriniä tai sitruunamehua
- 1 rkl sokeria
- 2 cm raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4–5 dl vettä
- Voit lisätä: 1 tl sambal oelek
- 2 annosta ramen-nuudeleita
- 1 pak choi
- 1 ½ dl valinnainen sieni, esim. shiitake
Lisäksi
- seesamsiemeniä
- salaattisipulia
- punajuuren ituja
- Voit lisätä: keitetyn kananmunan
Osta minut!
Luomu tofu leppäsavu Aito savun makuNäin valmistat
- Kuumenna kattilassa soija, seesamiöljy, etikka, sokeri, inkivääri, valkosipuli, vesi ja sambal oelek (jos haluat lisää tulisuutta) ja anna kiehua 5 min.
- Lisää sitten kattilaan ramen-nuudelit ja viipaloidut sienet ja keitä pehmeiksi.
- Leikkaa tofu 1,5 cm paksuisiksi fileiksi. Paista keskilämmöllä neutraalissa öljyssä kullanruskeiksi. Voit halutessasi keittää kananmunat.
- Leikkaa pak choi pituussuunnassa puoliksi ja paista sitten muutama minuutti kunnes se on pehmeää.
- Tarjoile kasvis-ramenkeitto kulhoissa ja ripottele päälle paistettu tofu, pak choi, punajuuren ituja, sipulia ja seesaminsiemeniä.
Kasvis-ramenkeitto on klassinen nuudelikeitto, joka on peräisin Japanista, mutta huhujen mukaan keitto on alunperin Kiinasta. Ramen on levinnyt maailmanlaajuisesti ja siitä nautitaan niin ravintoloissa kuin kotonakin myös täällä pohjoismaissa. Aitoa ramenia on useita eri lajikkeita, ja se valmistetaan yleensä sian- tai kanaliemestä ja tarjoillaan keitetyn kananmunan kanssa.
Vegaaninen ja kasvis-ramenkeitto
Kyllä, ramenkeitosta saa helposti kasvis tai vegaanisen version. Ramenkeitto on myös nopea, sillä se valmistuu 30 minuutissa! Mikäli haluat ramenkeitosta vegaanisen version jätät vain pois kananmunan. Tässä reseptissä käytämme soijapohjaista lientä ja rakas friteerattu tofu sopii täydellisesti ramen-keittoon! Friteerattu tofu on valmiiksi paloiteltu, mehukas ja siinä on maukas friteerattu pinta, joka tarjoaa hyvän purutuntuman. Paistamalla se tulee ihanan rapeaksi ja pysyy erityisen hyvin koossa padoissa ja keitoissa. Lisäksi se imee makuja kuin todellinen ammattilainen. Kukapa ei rakasta friteerattua tofua ja paljon makua?
Haluamme, että kaikki voivat valmistaa ramenia kotona, joten olemme päättäneet pitää reseptin suhteellisen yksinkertaisena ja samalla mahdollisimman autenttisena. Vaiheessa 1 valitset, kuinka kauan haluat liemen kiehuvan, 5 minuutista muutamaan tuntiin.