Jocelinen suosikkiresepti
15 min |2 annosta

Ainekset

  • 230 g Yipin maustamaton tofu tai leppäsavutofu  
  • 2 dl riisiä 
  • 2 dl viipaloitua mangoa 
  • 2 dl punakaalia 
  • 1 dl kurkkua 
  • 1 dl marinoitua punasipulia 
  • 1–2 avokadoa 
  • 1 rkl öljyä 
  • ½ lime 
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta 
  • ripaus kuivattua chiliä 
  • suolaa ja pippuria 

Lisäksi 

  • sriracha-majoneesia 
  • sesamsiemeniä 
  • tuorepuristettua limettimehua 

Näin valmistat

  1. Keitä riisi ohjeen mukaan. Viipaloi mango, punakaali, kurkku ja avokado.  
  2. Kuutioi tofu noin 1 cm leveiksi paloiksi ja paista öljyn, limemehun, soijakastikkeen ja kuivatun chilin kanssa keskilämpötilassa. Paista kullanruskeaksi ja rapeaksi kaikilta puolilta ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  3. Tarjoile kaikki ainekset kulhossa ja ripottele päälle sriracha-majoneesia, seesaminsiemeniä ja vähän tuorepuristettua limeä. Nauti todella hyvästä tofukulhosta! 

 

Poké bowl- Havaijilainen suosikki! 

Eikö tofu poké bowl ollutkin helppo ja herkullinen? Tämä eksoottinen riisisalaatti on hawaijilainen herkku ja siitä on tullut suursuosikki myös pohjoismaissa. Se on jopa nimetty Food & Friendsin ruokaraportissa vuoden trendikkäimmäksi ruokalajiksi jo toista kertaa. Ymmärrämme kyllä miksi!  

Voit helposti vaihdella poké-kulhoasi korvaamalla vihanneksia ja eksoottisia hedelmiä sen mukaan, mitä sinulla on kotona. Maukasta ja vältät samalla ruokahävikkiä! Tavallisia ainesosia ovat soijapavut, avokado, mango, raaka kala (tonnikala) tai kasvisversiona: tofu. 

Reseptissä käytämme maustamatonta tofua, mutta leppäsavutofu toimii yhtä hyvin. Molemmilla on erityisen kiinteä rakenne, mikä tarkoittaa, että niihin tulee hetkessä rapea pinta.  Savustamme sen aidoilla leppälastuilla, mikä tarkoittaa, että siinä on jo valmiiksi rikas umamimaku. Maustamaton tofu imee marinadeja ja mausteita erinomaisesti. Tässä reseptissä tofu saa hyvän makunsa soijakastikkeessa, chilihiutaleissa ja limetissä. Löydät molemmat tuotteet valikoiduista K-ruokakaupoista.