Yipin resepti
20 min |4 annosta

Ainekset

  • 200 g Yipin Luomu tofu friteerattu
  • 1 pkt kikherneitä, noin 400 g (vaihtoehtoisesti toinen paketti friteraattua tofua)
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 parsakaali
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl mietoa keltaista currya
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • noin 4 dl kasvislientä (1 kasvisliemikuutio + 4 dl vettä)
  • 2 dl valinnainen ruokakerma
  • valkopippuria
  • suolaa

 

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • riisiä

 

Näin valmistat

  1. Keitä riisi ohjeen mukaan.
  2. Viipaloi paprika ja parsakaali pienemmiksi paloiksi. Kuumenna sitten öljy kattilassa ja lisää kasvikset ja paista keskilämmöllä pari minuuttia.
  3. Ripottele päälle currya ja sekoita. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja lisää kasvisliemi ja kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla
  4. Paista tofu öljyssä noin 3–5 minuuttia kattilan kiehumisen aikana.
  5. Valuta ja huuhtele keitetyt kikherneet ja lisää kikherneet paistetun tofun kanssa kattilaan ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile kasviscurry riisin kanssa.

 

Tämä kasviscurry sopii erityisen hyvin friteeratun tofun kanssa, joka sopii täydellisesti padoissa ja wokeissa. Yipin:in friteerattu tofu on valmiiksi paloiteltu, mehukas ja siinä on paistettu pinta, joka antaa rapean koostumuksen. Tofupalat pysyvät hyvin koossa pataruuissa ja imevät mausteita itseensä.

Friteerattu tofu pataruuissa onkin hyvä keino saada tofupalat maukkaiksi. Muista paistaa tofu aina ennen kuin sekoitat sen kattilaan, wokkiin tai maukkaaseen kastikkeeseen, jos haluat tofusta erittäin rapean. Löydät friteeratun tofun valikoiduista K-ruokakaupoista.