Lisan suosikkiresepti
30 min |2-3 annosta

Ainekset

  • 200 g Yipin friteerattu tofu
  • rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ keltainen sipuli
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 ½ rkl garam masalaa
  • 390 g tomaattimurskaa
  • 1 dl kasvisruokakermaa
  • Suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • Tuoretta korianteria
  • naanleipää
  • riisiä

Näin valmistat

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja hienonna ja paista valkosipuli ja sipuli kullanruskeiksi. Lisää tofu ja paista kunnes se on saanut väriä.
  2. Lisää sitten tomaattipyree, inkivääri ja garam masala. Kaada joukkoon tomaattimurska ja ruokakerma ja sekoita. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
  3. Keitä sillä välin riisi ja lämmitä naan leivät.
  4. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja näin tofu tikka masala on valmis!

 

 

Yksinkertaista ja maukasta, eikö? Olemme samaa mieltä! Tofu tikka masala on intialainen ruokalaji, jossa on kardemummaa, kanelia ja kuminaa. Tikka masalasta saa helposti vegaanisen version kun korvaat kanapalat friteeratulla tofulla.

 

Ruoka sopii erityisen hyvin friteeratun tofun kanssa sillä friteerattu tofu imee makuja kuin ammattilainen. Se on todella mehukas, siinä on hyvä purutuntuma ja siitä pitävät yleensä ne, jotka eivät ole ennen syöneet paljoa tofua. Lisäksi se on todella nopeaa, sen voi paistaa rapeaksi hetkessä kuten tässä reseptissä.

 

Vinkki! Jos pidät tofun pehmeämmästä koostumuksesta, käytä Yipin:in kiinteää maustamatonta tofua tai jätä friteeroidun tofun paistaminen väliin ennen sen lisäämistä kattilaan.