Jennyn suosikkiresepti
30 min |2 annosta

Ainekset

  • 200 g Yipin friteerattu tofu
  • 4 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa, mirin (makea riisiviini tai sitruunamehu)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 cm raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4–5 dl vettä
  • Voit lisätä: 1 tl sambal oelekia
  • 50 g ramen-nuudeleita
  • 1 pak choi
  • 1 ½ dl valinnainen sieni, esim. shiitake

 

Lisäksi

  • seesamsiemeniä
  • salaattisipulia
  • punajuuren ituja
  • Voit lisätä: keitetyn kananmunan

Näin valmistat

  1. Kuumenna kattilassa soija, seesamiöljy, valkoviinietikka, sokeri, inkivääri, valkosipuli, vesi ja mahdollisesti sambal oelek jos haluat lisää tulisuutta. Anna kiehua 5 min.
  2. Lisää ramen-nuudelit ja viipaloitu sieni pataan ja anna kiehua kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Paista friteerattu tofu keskilämmöllä neutraalissa öljyssä kullanruskeaksi. Voit halutessasi keittää kananmunat.
  4. Leikkaa pak choi pituussuunnassa puoliksi ja paista muutama minuutti, kunnes se on pehmeää.
  5. Tarjoile ramenkeitto kulhoissa ja ripottele päälle paistettua tofua, pak choita, punajuuren ituja, sipulia ja seesaminsiemeniä.

 

Ramen on klassinen nuudelikeitto, joka on peräisin Japanista, mutta huhujen mukaan keitto on alunperin Kiinasta. Ramen on levinnyt maailmanlaajuisesti ja siitä nautitaan niin ravintoloissa kuin kotonakin; myös pohjoismaissa. Aitoa ramenia on useita eri lajikkeita, ja se valmistetaan yleensä sian- tai kanaliemestä ja tarjoillaan keitetyn kananmunan kanssa.

 

Vegaaninen ja kasvis-ramenkeitto

Kyllä, ramenkeitosta saa helposti myös kasvis tai vegaanisen version. Ramenkeitto on myös nopea, se on valmis 30 minuutissa! Mikäli haluat ramenkeitosta vegaanisen version jätät vain pois kananmunan.

Tässä reseptissä käytämme soijapohjaista lientä ja rakas friteerattu tofumme on täydellinen ramenissa! Se on valmiiksi paloiteltu, mehukas ja siinä on friteerattu pinta, joka tarjoaa hyvän purutuntuman. Paistamalla se tulee ihanan rapeaksi ja pysyy erityisen hyvin koossa padoissa ja keitoissa. Lisäksi se imee makuja kuin todellinen ammattilainen. Kukapa ei rakasta friteerattua tofua ja paljon makua?

Haluamme, että kaikki voivat valmistaa ramenia kotona, joten olemme päättäneet pitää reseptin suhteellisen yksinkertaisena ja samalla mahdollisimman autenttisena. Vaiheessa 1 valitset, kuinka kauan haluat liemen kiehuvan, 5 minuutista muutamaan tuntiin.