Mapo tofua
Mapo tofua on todellinen klassikko! Mapo Tofua, jota kutsutaan myös mapo doufuksi, on suosittu ruokalaji Sichuanin maakunnasta Kiinasta. Sichuaninpippuri tunnetaan mausteisesta ja tulisesta mausta joten käytä varoen ellet halua ruuasta todella tulista! Haluatko tehdä mapo tofua -reseptistäsi vegaanisen? Voit tehdä sen helposti käyttämällä soijarouhetta jauhelihan sijaan. Tämä herkullinen illallinen on myös nopea, valmis 30 minuutissa!
Mapo tofua on todellinen klassikko! Mapo Tofua, jota kutsutaan myös mapo doufuksi, on suosittu ruokalaji Sichuanin maakunnasta Kiinasta. Sichuaninpippuri tunnetaan mausteisesta ja tulisesta mausta joten käytä varoen ellet halua ruuasta todella tulista! Haluatko tehdä mapo tofua -reseptistäsi vegaanisen? Voit tehdä sen helposti käyttämällä soijarouhetta jauhelihan sijaan. Tämä herkullinen illallinen on myös nopea, valmis 30 minuutissa!
Ainekset
- 400g Yipin tofu maustamaton luomu
- 1 tl sichuaninpippuria
- öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 rkl sambal oelek*
- 3 rkl japanilaista soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 200 g jauhelihaa tai 2dl soijarouhetta
- 2 tl miso-tahnaa*
- 2 rkl valkoviiniä
- 4–5 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelys 1 rkl vettä (sekoitettuna)
Lisäksi
- riisiä
- salaattisipuli
- korianteria
Näin valmistat
- Kuumenna iso paistinpannu tai wokkipannu, kaada joukkoon sichuanpippuria ja paista noin minuutti. Laita sitten pippuri mortteliin ja jauha hienoksi.
- Kaada öljy pannulle ja paista raastettu valkosipuli, raastettu inkivääri, sambal oelek, seesamiöljy ja soijakastike. Lisää jauheliha (tai soijarouhe) ja kuumenna.
- Lisää miso-tahna ja sitten viini. Keitä miedolla lämmöllä. Kuutioi sillä välin tofu n. 1½ cm:n kuutioiksi ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää vesi, sokeri, kuutioitu tofu ja sichuaninpippuri pannuun. Anna kiehua noin 10–15 minuuttia. Sekoita sitten maissitärkkelys pieneen määrään vettä ja sekoita kattilassa. Anna kiehua muutama minuutti.
- Tarjoile riisin, salaattisipulin ja korianterin kanssa ja mapo tofua on valmis!
Mapo tofua – aasialaista kotiruokaa
Klassinen mapo tofua-resepti on valmistettu naudanjauhelihasta mutta soijarouhe on aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Tämä on meidän versio mapo tofusta, se on ollut perheemme suuri suosikki yli vuosikymmenten! Maustamaton tofu sopii todella hyvin mapo tofuun sen kiinteän koostumuksen ansiosta. Kun tofu saa kiehua hetken padassa, se imee täyteläisen maun inkivääristä, misosta ja sichuanpippurista. Mausteinen, maukas ja lämmittävä!
*Haluatko, että mapo-tofusi on entistä autenttisempi ja että siinä on lisää mausteita aasialaisesta keittiöstä? Käytä 2 ruokalusikallista doubanjijangia (fermentoitu paputahna) miso-tahnan ja sambal oelekin sijaan.
Joko olet kokeillut reseptiä?
Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3