Yipin resepti
20 min |2 annosta

Ainesosat

  • 200g Yipin tempe teriyaki (vaihtoehtoisesti Tempe maustamaton)
  • 1,5 dl riisiä
  • öljya
  • ½ parsakaali
  • 1 punainen paprika
  • 1dl sokeriherneitä
  • suolaa

Lisukkeet

  • kevätsipulia pilkottuna
  • seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  1. Keitä riisi sen pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja pilko paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista tempeä korkealla lämmöllä 2-3 minuuttia. Lisää parsakaali, paprikat ja sokeriherneet ja paista vielä muutama minuutti. Kaada sitten teriyaki-kastike pakkauksesta ja sekoita. Lisää suolaa makusi mukaan.
  3. Tarjoile teriyaki wokki riisin kanssa ja lisää päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. Nam miten hyvää!

 

Teriyaki wokki: Paras arkiruoka!

Nyt sinulla on todellinen herkkuillallinen valmiina vain 20 minuutissa! Tässä reseptissä käytetään tempeä, joka on proteiinipitoisista soijapavuista valmistettu kasviperäinen ja fermentoitu raaka-aine. Tempe  on erinomainen vaihtoehto kanalle aasialaisissa ruokalajeissa, ja se sisältää myös runsaasti proteiinia – jopa 20g proteiinia 100 g:ssa!

 

Uutuus: Tempeh goes teriyaki!

Tempe teriyaki on tempe-perheemme uusin lisäys. Se on marinoitu runsaassa soijakastikkeessa, valkosipulissa, inkiväärissä ja siirapissa, joka vie makunystyrät matkalle Aasiaan. Runsaasti proteiinia sisältävä, vatsaystävällinen, täynnä rautaa ja kuituja. Eikö olekin uskomatonta? Tempen rakenne on myös kiinteä, joten sitä on helppo valmistaa. Se on paistovalmis ja herkullinen niin kuumana kuin kylmänäkin. Löydät tempemme K-kaupoista!

 

Vinkki! Voit käyttää myös maustamatonta tempehiä tempe-wokissa. Mausta paistamisen aikana mielesi mukaan omalla teriyaki-kastikkeellasi tai 1 tl soijakastikkeella ja 1 tl seesamiöljyllä. Herkullista!