Yipin resepti
30 min |2 annosta

Ainesosat

  • 200g Yipin tempe original
  • öljyä paistamiseen
  • ½ keltainen sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio murennettuna
  • ½ tl sambal oelekia
  • 1 kpl laakerinlehti
  • ½ rkl agavesiirappia tai muuta makeaa siirappia
  • 1 dl mustia papuja (pahvipakkauksessa)
  • 1 dl kidneypapuja (pahvipakkauksessa)
  • 1 punainen paprika
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeet

  • crème fraiche (testaa venaanisena!)
  • vihreää chiliä
  • korianteria

Vinkki!
Osta Yipin tempe maustamaton K-kaupoista.

Näin valmistut

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.
  2. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sambal oelek, laakerinlehti ja makeutusaine. Laske lämpöä ja anna muhennoksen kiehua kevyesti.
  3. Pilko paprikat ja lisää ne kattilaan papujen kanssa. Keitä yhdessä 20-25 minuuttia.
  4. Paista sillä välin tempeä pannulla keskilämmöllä pienellä määrällä öljyä, jotta se saa ruskean pinnan. (Voit myös jättää tämän vaiheen väliin ja lisätä tempehin suoraan kattilaan, kun kypsennysaikaa on jäljellä 5 minuuttia).
  5. Tarjoile vegaaninen Chili sin carne-muhennos creme fraichen, vihreän chilin, viipaloidun avokadon ja korianterin kanssa. Nam! Maailman paras chili sin carne!

 

Tässä on maailman paras Chili sin carne!

Eivätkö pataruoat olekin yksi maailman parhaita asioita? Ne ovat kuin lämmin halaus. Lupaamme, että tämä vegaaninen Chili sin carne tekee mistä tahansa päivästä hieman paremman ja maukkaamman. Tässä on maailman paras Chili sin carne!

 

Mitä tempe sitten on?

Tempeh on Indonesiasta peräisin oleva proteiinipitoinen, kasviperäinen raaka-aine. Alkuperäinen tempe on rakenteeltaan kiinteää ja valmistettu fermentoiduista soijapavuista, ja siinä on huikeat 20g proteiinia 100 g:ssa. Ei hassumpaa! Tempe on mehukasta, maustamatonta ja sen maku on luonnollisesti miedosti pähkinäinen, joten voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Lue lisää täältä ja ryhdy tempeh-asiantuntijaksi.

Tempe-padoissa tempe imee itseensä makuja, ja se säilyttää rakenteensa hyvin, kunhan se paistetaan ja lisätään padan kypsennyksen loppuvaiheessa. Nam!