Shanghai taco – resepti
Saammeko esitellä Aasian ja Meksikon välisen lämpimän kohtaamisen ruuassa! Aasialaiset Shanghai tacot rapealla tempellä, avokadolla, mangolla ja limellä takaavat tacoperjantain, jota et unohda! Tässä taco reseptissä käytämme jauhelihan sijaan proteiinipitoista, kasvipohjaista tempeä, joka on maustettu soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Lisäksi Yipinin tempe on valmiiksi kuutioitu ja se kypsyy vain muutamassa minuutissa. Go loco ja haasta perinteinen taco friday aasialaisella Shanghai tacolla – tämä taco resepti on pakko testata! 😋
Saammeko esitellä Aasian ja Meksikon välisen lämpimän kohtaamisen ruuassa! Aasialaiset Shanghai tacot rapealla tempellä, avokadolla, mangolla ja limellä takaavat tacoperjantain, jota et unohda! Tässä taco reseptissä käytämme jauhelihan sijaan proteiinipitoista, kasvipohjaista tempeä, joka on maustettu soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Lisäksi Yipinin tempe on valmiiksi kuutioitu ja se kypsyy vain muutamassa minuutissa. Go loco ja haasta perinteinen taco friday aasialaisella Shanghai tacolla – tämä taco resepti on pakko testata! 😋
Ainesosat
- 200g Yipin tempe original
- 1 tl japanilaista soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- ½ mango
- 1 avocado
- rapeaa salaattia
- punakaalia
- marinoitua punasipulia
- pieniä tortillalettuja
Koristeluun
- salsa
- korianteri
- lime
- seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Paista keskilämmöllä valmiiksi kuutioitu tempe seesamiöljyssä ja soijakastikkeessa, kunnes tempe on saanut paistopintaa.
- Pilko ja viipaloi kasvikset ja hedelmät. Tarjoa tempen kera tortillaletun sisällä
- Lisää tacon päälle valitsemaasi salsaa, limelohko, korianteria ja seesaminsiemeniä. Nauti maukkaista Shanghai tacoista!
Putositko jo tuoliltasi?
Tämä taco resepti saattaa vaikuttaa sinuun tällä tavoin. Sitä paitsi! Nämä Shanghai tacot ovat uskomattoman maukkaita, ne ovat myös täysin vegaanisia, nopeita ja helppoja valmistaa. Tempemme sopii erinomaisesti myös muihin taco resepteihin. Testaa ja ihastu!
Tempe – uusi suosikkisi?
Shanghai tacoissa käytetään alkuperäistä Yipinin tempeä, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista ja sisältää huikeat 20 g proteiinia 100 g kohden! Tempemme on todella mehukasta ja siinä on mieto pähkinäinen maku, mikä luo mahdollisuuden maustaa sitä oman mielen mukaisesti. Tässä reseptissä tempe paistetaan soijakastikkeessa ja seesamiöljyssä, mikä antaa sille täydellisen rapean pinnan, täyteläisen maun ja mehukkaan sisuksen. Nam!
Tempeämme on helppo valmistaa, ja sitä voi käyttää monenlaisissa ruokalajeissa. Se sopii esimerkiksi monenlaisiin tacoihin! Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa, lisää valmiiksi pilkottu tempe ja paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Kääntele sitä aika ajoin, jotta kaikki puolet saavat paistopintaa. Mausta sitten mausteilla ja/tai kastikkeella (tässä reseptissä esimerkiksi soija- ja seesamiöljyllä) ja paista vielä 2–3 minuuttia. Sitten on aika nauttia!
Kuva: Emma Shevtzoff