Johannan suosikkiresepti
20 min |2 annosta

Ainekset

  • 200 g Yipin luomu tofu friteerattu tai 230 g Yipin luomu tofu maustamaton
  • 2 annosta riisinuudeleita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
  • ½ rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl vettä
  • Yhden limetin puristettu mehu
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen chili
  • (1 kananmuna tai 100 g silkkitofua)

 

Lisäksi

  • suolattomia maapähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Näin valmistat

  1. Keitä tai liota riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita kulhossa puristetut valkosipulinkynnet, inkivääri, soija, sokeri, öljy, vesi, limettimehu ja tamarinditahna.
  3. Pilko seuraavaksi porkkanat hienoksi ja kuumenna öljy paistinpannussa. Paista sitten porkkanat hieman ja paista tofu keskilämmöllä noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Jos käytät maustamatonta tofua, pilko se ensin. Jos haluat voit lisätä vatkatun munan tai silkkitofua ja anna paistua minuutin ajan.
  4. Hienonna maapähkinät ja chili ja lisää sitten chili-valkosipuli seos paistinpannulle.
  5. Kaada keitetyt nuudelit paistinpannulle ja sekoita ja tarjoile tofu pad thai hienonnettujen maapähkinöiden ja korianterin kanssa.

 

Tofu pad thai – Thaimaalainen suosikki

Tofu pad thai on ateria, jota voi muunnella monella tapaa. Perinteisessä pad thai reseptissä käytetään kanaa, mutta se on vähintään yhtä hyvää rapean tofun kanssa. Käytämme mielellämme friteerattua tofua, joka saa helposti paistettaessa ihanan rapean pinnan. Se lisää ateriaan purutuntumaa ja se imee makuja kuin mestari – mitä kauemmin annat sen imeä makuja kastikkeesta, sitä syvemmän maun se saa.

 

Joko olet kokeillut reseptiä?

Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3