Lukasin suosikkiresepti
30 min |2 annosta

Ainekset

Marinoitu tofu

  • 230 g Yipin luomu tofu maustamaton
  • öljyä paistamiseen
  • 2 msk vaaleaa soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 cm raastettua inkivääriä
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl agavesiirappia tai vaahterasiirappi

 

Porkkana- ja retiisipikkelssi

  • 1 dl kädenlämpöistä vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl etikkaesanssia
  • 2 porkkanaa
  • 1 retiisi

Pikkelöity punasipuli (valmis tai kotitekoinen)

  • ½ punasipuli
  • ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • noin 1 rkl sokeria
  • 1 rkl etikkaa

Lisäksi

  • 1 patonki (25-30 cm)
  • korianteria
  • Sriracha-majoneesia
  • Vihreää chiliä (jos kaipaat tulissuutta)

Näin valmistat

  1. Kiehauta vesi ja laita sitten sivuun kunnes vesi on kädenlämpöistä. Valmista sitten pikkelöidyt kasvikset seuraavasti: Sekoita sokeri, etikka ja vesi purkissa tai kulhossa. Pilko seuraavaksi porkkanat ja retiisi ja lisää ne lasipurkkiin. Anna seistä n. 30 min. Jos haluat pikkelöidä punasipulin itse, viipaloi punasipuli ja seuraa samaa ohjetta.
  2. Leikkaa maustamaton tofu 1,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja paista tofufileet keskilämmöllä neutraalissa öljyssä. Kun tofu on saanut kullanruskean pinnan, alenna lämpöä ja lisää sitten marinadin ainekset suoraan paistinpannulle. Käännä tofufileet jotta ne saavat imeä nestettä.
  3. Leikkaa patonki kahteen osaan ja leikkaa sitten molempiin paloihin keskelle viilto. Lisää sitten pikkelöidyt kasvikset, punasipuli ja marinoitu tofu. Lisää lopuksi korianteria ja sriracha-majoneesia ja syö heti tai ota Banh mi-patongit mukaan piknikille!

 

 

Banh mi + tofu = <3

 

Tofu korvaa sianlihan proteiininlähteenä mennen tullen, eikö? Saat maukkaan täytetyn patongin, joka on myös täysin kasvipohjainen.

Tässä banh mi -reseptissä käytämme maustamatonta tofua, jossa on erityisen kiinteä rakenne. Tämä tarkoittaa, että se on helppo paistaa rapeaksi ja se myös imee makuja kuin todellinen ammattilainen.

Voit myös käyttää maustamatonta tofua, joka on rakenteeltaan hieman pehmeämpää kuin meidän erityisen kiinteä tofu. Jotta saat mahdollisimman kiinteän ja rapean pinnan, suosittelemme, että puristat tofua talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä hetken aikaa ennen keittämistä jotta saat veden pois.