Lindan suosikkiresepti
15 min |4 annosta

Ainekset

  • 2x 230 g Yipin maustamaton tofu
  • 2 punasipulia
  • 1 parsakaali
  • 4 tl sokeria tai agavesiirappia
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 200 g nuudeleita (esim. riisinuudeleita)

Lisäksi

  • salaattisipuli
  • seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  1. Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi tofu noin 1,5 cm:n kuutioiksi ja leikkaa punasipuli ja parsakaali keskikokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa soijakastike, makeutusaine, seesamiöljy, vesi ja raastettu inkivääri. Keitä sitten valitsemasi nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Paista tofua wokissa kullanruskeaksi keskilämmöllä neutraalissa öljyssä. Kun tofu on saanut vähän väriä, lisää kasvikset ja paista kunnes ne pehmenevät hieman ja tofu on saanut rapean pinnan. Pienennä sitten lämpöä ja lisää soijaseos ja keitetyt nuudelit ja sekoita vielä muutama minuutti.
  4. Tarjoile kasviswokki salaattisipulin, limen ja seesamsiementen kanssa.

 

Kasviswokki + tofu = <3!

Niin helppoa ja hyvää, eikö?

Tofu sopii kuin nakutettu wokiin! Tässä reseptissä käytämme kiinteää maustamatonta tofua, jota valmistamme Vallentunassa isoäitimme reseptillä.

Kiinteä maustamaton tofu toimii hyvin kun kuivaat ja puristat sitä hieman ennen kypsennystä. Näin tofu saavuttaa täyden potentiaalinsa; saat syvemmän maun, paremman purutuntuman ja rapeamman pinnan. Miten tämä onnistuu? No, voit tehdä sen helposti kuivaamalla tofun pinnan keittiöpyyhkeellä ja puristamalla vettä varovasti pois noin minuutin ajan. Todella helppoa!

Jos haluat vielä rapeamman tofun voit painaa tofua myös pidempään (esim yön yli) laittamalla päälle jotain painavaa.

Löydät maustamattoman tofun valikoiduista K-ruokakaupoista.

 

Bli tofuexpert med vår familj

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
5 edullista reseptiä

Etsitkö helppoja ja herkullisia reseptejä joilla säästät myös ruokakuluissa? Näillä resepteillä onnistut varmasti! Nämä reseptit ovat myös ympäristöystävällisiä ja nopeita. Suurin osa resepteistä valmistuvat 20 minuutissa! Joten mitä odotat, valitse suosikkisi ja kokeile uutta reseptiä jo tänään.

Mitä tofu on?
Mitä tofu on?
– Anni Yipiniltä

Legendan mukaan tofu on ollut olemassa jo pitkään – ja kyllä, 2000 vuotta on melko pitkä aika, eikö olekin? Tofu on peräisin Aasiasta, jossa sitä on valmistettu tuhansien vuosien ajan. Viime vuosina olemme nähneet tofua yhä useammilla ruokapöydillä pohjoismaissa, ja sitä valmistavat kuuluisat kokit, kuten Jennie Walldén ja Zeina Mourtada. Mutta mitä tofu oikein on, mitä se sisältää ja miten se voidaan valmistaa? Jatka lukemista ja pian sinäkin olet tofu-asiantuntija!

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
Tofun valmistus – 6 tapaa valmistaa tofua
– Anni Yipiniltä

”Mikään ei ole mahdotonta!”- se on tofun motto. Tofua voidaan valmistaa monella eri tavalla; marinoi, paista, friteeraa tai paneroi tofu. Neutraalin maun ansiosta maustamatonta tofua voidaan maustaa ja mukauttaa kaikenlaisiin ruokiin. Olemme listanneet 6 yksinkertaista ja maukasta tapaa valmistaa tofua. Liity joukkoomme ja sinustakin tulee tofuasiantuntija!

Ymparistö ja terveys
Onko tofu terveellistä?
– Anni Yipiniltä

Tofua on valmistettu Aasiassa yli 2000 vuotta. Nyt tofu on löytänyt paikkansa aasialaisessa ja kasviperäisessä ruoanlaitossa myös pohjoismaissa, ja ravitsemus- terapeutit ja asiantuntijat korostavat sitä ravitsevana proteiinin lähteenä. Mutta mitä terveyshyötyjä tofulla on? Onko tofu terveellistä? Lue ja opi tofun viidestä terveyshyödykkeestä.

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
Näin teet rapeaa tofua!

Miten saat tofuskeptikon kokeilemaan tofua? Vastaus on yksinkertainen: rapea tofu! Ja usko tai älä, tofusta saa helposti ja nopeasti todella rapeaa! Olemme koonneet tähän 3 vinkkiä, joilla tofu onnistuu varmasti ja saat taatusti jokaisen tofuskeptikon mielipiteen kääntymään! 

till tofuguiden!