Yipin resepti
15 min |6-8 annosta

Ainekset

Pohja

  • 200g tummaa ruisleipää
  • 75g kasvirasvaa

Täyte

  • 230g Yipin leppäsavutofu
  • 400g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 punasipuli
  • 80g merileväkaviaaria
  • 1 sitruuna (kuori + mehu)
  • 1 ruukku tuoretta tilliä
  • suolaa

Näin valmistat

  1. Sulata voi ja hienonna ruissleipä tehosekottimessa. Sekoita sitten voi ja ruisleipä keskenään.
  2. Painele leipä vuoan pohjalle, jossa on irrotettavat reunat. Laita vuoka jääkaappiin ja tee sillä välin skagen-seos.
  3. Vegaaninen skagen: Leikkaa leppäsavutofu pieniksi kuutioiksi ja hienonna tilli. Lisää tofu ja tilli kulhoon ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto, merileväkaviaari, punasipuli, sitruunankuori ja sitruunamehu. Mausta lopuksi suolalla.
  4. Ota tämän jälkeen vuoka jääkaapista ja täytä se Skagen-seoksella.
  5. Anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua.
  6. Koristele lopuksi leppäsavutofu kuutioilla, tillillä ja merileväkaviaarilla. Nauti maagisen herkullisesta vegaanisesta skagenkakusta!

 

Vegaaninen skagenkakku + leppäsavutofu = juhlapöydän varma hitti!

 

Onnittelut – olet nyt löytänyt parhaan vaihtoehdon makkaralle, pekonille ja kinkulle! Tarkoitamme tietysti leppäsavutofua; tofu, jonka poltamme itse aidoilla leppälastuilla tehtaallamme Vallentunassa (kyllä, olemme todella ylpeitä). Lopputulos? Lumoavan hyvä makuyhdistelmä umamia ja savuisuutta sekä erityisen kiinteää rakennetta, joka helpottaa ruoanlaittoa.

Tämä vegaaninen Skagenkakku on täydellinen kesän juhliin! Lisäksi olemme vakuuttuneita siitä, että koko seurue tykkää siitä. Se on myös ympäristöystävällinen valinta ja kuka nyt ei tykkäisi siitä?