Yipin resepti
10 min |2 annosta

Ainesosat

  • 200g Yipin tempe maustamaton
  • 3 rlk vaaleaa soijakastiketta
  • 2 tl riisietikkaa
  • 3-4 tsp hoisin-kastiketta
  • 2 maustemittaa sambal oelek (lisää enemmän, jos haluat tulisemman maun!)
  • 3 rlk vettä
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 tl agave- tai vaahterasiirappia

Lisukkeet

  • kevätsipulia
  • korianteria
  • seesaminsiemeniä

Vinkki!

Osta Yipin tempe K-kaupoista.

Näin valmistat

  1. Kaada tempe pakkauksesta paistinpannulle ja pilko sitä hienommiksi palasiksi paistinlastalla. Paista keskilämmöllä öljyn ja limemehun sekä  1rkl soijakastikkeen kanssa. Paista, kunnes tempe on kullanruskeaa ja rapeaa. Tämän jälkeen laita paistettu tempe sivuun odottamaan.
  2. Sekoita loput soijakastikkeesta, riisiviinietikka, hoisin-kastike, sambal oelek, hienonnettu valkosipuli ja siirappi keskenään syvässä kulhossa.  Kiehauta sitten seos kattilassa. Liuota maissitärkkelys veteen ja kaada se kattilaan seoksen joukkoon saadaksesi sakeamman koostumuksen.
  3. Keitä nuudelit niiden pakkauksen ohjeiden mukaan ja valuta vesi pois nuudeleista keittämisen jälkeen. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja annostele kastike ja tempe nuudelien päälle. Sekoita!
  4. Lisää annoksen päälle kevätsipulia, korianteria ja seesaminsiemeniä. Nauti!

 

Dan dan nuudelit – resepti = 5/5 ⭐

Meidän dan dan -nuudelireseptimme on täydellinen tapa houkutella kaikki makuhermosi matkalle kiinalaisen katuruoan pariin! Maukas ja kermainen ruokalaji, joka on yksi suosikeistamme.

Vinkki! Kiinassa nuudelien äänekäs ”ryystäminen” on kunnianosoitus kokille – se osoittaa, että ruoka on vastustamattoman maukasta! Haastamme sinut nyt syömään Dan dan nuudelisi syömäpuikkojen kanssa ja slurppaamaan, aivan kuin olisit kiinalaisessa katuruokaravintolassa! 🥢

Vegaaninen dan dan nuudelit reseptimme tarjoillaan tempen kanssa, joka on sekä samanlaista että hieman erilaista kuin tofu. Lue lisää tempestä ja sen valmistuksesta täältä.