Näin teet rapeaa tofua!
Miten saat tofuskeptikon kokeilemaan tofua? Vastaus on yksinkertainen: rapea tofu! Ja usko tai älä, tofusta saa helposti ja nopeasti todella rapeaa! Olemme koonneet tähän 3 vinkkiä, joilla tofu onnistuu varmasti ja saat taatusti jokaisen tofuskeptikon mielipiteen kääntymään!
1. Rapea tofu vain kolmessa vaiheessa!
Onko sinulla maustamaton tofupaketti kotona ja kaipaat vinkkejä valmistukseen? Ei hätää! Tämä vinkki koostuu kolmesta yksinkertaisesta vaiheesta. Puristele tofu kuivaksi keittiöpyyhkeellä, leikkaa tofu pieniksi paloiksi ja paista tofu keskilämmöllä. Nyt aloitetaan!
Purista tofu
Kun painelet tofun kuivaksi keittiöpyyhkeellä se saa kiinteämmän ja tiiviimmän koostumuksen mikä helpottaa paistamista. Tofun puristaminen onnistuu kun seuraat näitä ohjeita:
- Kaada pois vesi tofupaketista ja kääri tofupala puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
- Aseta tofu kahden leikkuulaudan tai lautasten väliin. Aseta päälle jotain painavaa kuten paksumpi keittokirja.
- Anna seisoa jääkaapissa noin 30 minuuttia. Mitä pidempään tofua puristetaan, sitä kiinteämmän rakenteen se saa.
Psst! Tofun puristaminen ei tietenkään ole pakollista. Voit myös kuivata tofupalan talouspaperilla ja painaa kevyesti muutaman minuutin ajan.
Leikkaa tofu pieniksi paloiksi
Viipaleita, kuutioita tai raastettua tofua? Kaikki toimii mutta parhaan lopputuloksen saat kun leikkaat tofun melko pieniksi tai ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi paloiksi. Näin saat todella rapeaa tofua!
Paista tofu korkealla lämmöllä
Rapea tofu tykkää lämmöstä! Jos kypsennät tofua paistinpannussa, se pärjää hyvin öljyssä melko korkealla lämmöllä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tofu saa väriä. Käytä runsaasti öljyä, jotta tofu ei kuivu. Mausta maun mukaan paistamisen aikana tai alenna lämpöä, kun tofu saa väriä ja lisää japanilaista soijakastiketta.
2. Maissitärkkelys antaa rapean pinnan
Maissitärkkelys on tofun paras ystävä. Kääntelemällä tofua maissitärkkelyksessä ennen paistamista tai uunissa kypsennystä, tofu saa helposti rapean pinnan. Jos käytät maissitärkkelystä sinun ei tarvitsee puristaa tofua.
- Leikkaa tofu noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Voit myös halutessasi marinoida tofun noin 20 minuuttia.
- Kaada kulhoon noin 4 ruokalusikallista maissitärkkelystä ja lisää joukkoon muutama pala tofua kerrallaan. Varmista, että tofun kaikki sivut ovat peitettyinä, ja aseta sitten sivuun. Lisää tarvittaessa maissitärkkelystä.
- Paista tofupaloja keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes se saa väriä. Lisää suolaa ja mausta maun mukaan. Lisää lopuksi tofupalat kattilaan tai kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.
3. Friteeraa ja paneroi tofu
Mikä olisi maukkaampaa kuin paneroitu ja friteerattu tofu! Voit paneroida tofun panko- tai korppujauhossa. Panko on japanilainen versio korppujauhosta, jossa on hieman suurempia hiutaleita, jotka antavat tofulle erittäin rapean pinnan. Voit valmistaa esimerkiksi vegaanisia kalapuikkoja ja tofunugetteja.
- Leikkaa maustamaton tofu noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Kaada maissitärkkelys, panko ja kasvikerma erillisiin kulhoihin. Sekoita kerman joukkoon hieman suolaa ja pippuria.
- Dippaa tofukuutiot ensin maissitärkkelykseen, sitten kermaan ja lopuksi pankoon. Toista sitten kastamalla kuutio vielä kerran kermaan ja pankoon kaksinkertaista levitystä varten.
- Kuumenna pannu runsaalla öljyllä. Paista kuutiot keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Voit myös käyttää kiertoilmakypsennintä.
- Tarjoile ja nauti!
Psst! Maissitärkkelyksen sijasta voi käyttää myös jauhoja, ja pankojauhon voit korvata maissi- tai kookoshiutaleilla.
Noniin, nyt voit nauttia rapeasta tofusta! Älä unohda kutsua myös tofuskeptikot illalliselle. Olemme varmoja, että he muuttavat mielipiteensä hetkessä!
Recept med krispig tofu
Fler artiklar i Tofuguiden
Etsitkö helppoja ja herkullisia reseptejä joilla säästät myös ruokakuluissa? Näillä resepteillä onnistut varmasti! Nämä reseptit ovat myös ympäristöystävällisiä ja nopeita. Suurin osa resepteistä valmistuvat 20 minuutissa! Joten mitä odotat, valitse suosikkisi ja kokeile uutta reseptiä jo tänään.
Tofua on valmistettu Aasiassa yli 2000 vuotta. Nyt tofu on löytänyt paikkansa aasialaisessa ja kasviperäisessä ruoanlaitossa myös pohjoismaissa, ja ravitsemus- terapeutit ja asiantuntijat korostavat sitä ravitsevana proteiinin lähteenä. Mutta mitä terveyshyötyjä tofulla on? Onko tofu terveellistä? Lue ja opi tofun viidestä terveyshyödykkeestä.
Miten saat tofuskeptikon kokeilemaan tofua? Vastaus on yksinkertainen: rapea tofu! Ja usko tai älä, tofusta saa helposti ja nopeasti todella rapeaa! Olemme koonneet tähän 3 vinkkiä, joilla tofu onnistuu varmasti ja saat taatusti jokaisen tofuskeptikon mielipiteen kääntymään!
”Mikään ei ole mahdotonta!”- se on tofun motto. Tofua voidaan valmistaa monella eri tavalla; marinoi, paista, friteeraa tai paneroi tofu. Neutraalin maun ansiosta maustamatonta tofua voidaan maustaa ja mukauttaa kaikenlaisiin ruokiin. Olemme listanneet 6 yksinkertaista ja maukasta tapaa valmistaa tofua. Liity joukkoomme ja sinustakin tulee tofuasiantuntija!
Legendan mukaan tofu on ollut olemassa jo pitkään – ja kyllä, 2000 vuotta on melko pitkä aika, eikö olekin? Tofu on peräisin Aasiasta, jossa sitä on valmistettu tuhansien vuosien ajan. Viime vuosina olemme nähneet tofua yhä useammilla ruokapöydillä pohjoismaissa, ja sitä valmistavat kuuluisat kokit, kuten Jennie Walldén ja Zeina Mourtada. Mutta mitä tofu oikein on, mitä se sisältää ja miten se voidaan valmistaa? Jatka lukemista ja pian sinäkin olet tofu-asiantuntija!
Mitä vegaani syö? Viime vuosina ruokakaupan vegehyllyt ovat täyttyneet vegaanituotteilla. Ja vau, kuinka paljon hyvää siellä onkaan! Vegaanina oleminen ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin nykyään ja yhä useammat ihmiset valitsevat ruokavalion eläinten, ilmaston tai terveytensä vuoksi. Mutta mitä on vegaaniruoka? Ja mitä vegaani syö? Tule mukaan oppimaan veganismista!
Tempe on Indonesiasta kotoisin oleva fermentoitu ja kasvispohjainen proteiini. Viime vuosina tempen suosio on kasvanut myös pohjoismaissa, eikä ihme, sillä tempeh on erinomainen ja herkullinen proteiinin lähde! Mutta mitä tempe on ja miten se voidaan valmistaa? Lue lisää ja pian sinäkin olet oikea tempe asiantuntija!