Resepti Yipin
20 min |4 annosta

Ainekset

  • 200 g Yipin Luomu tofu friteerattu
  • 1 pkt kikherneitä (noin 400 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ½ punainen paprika
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ punainen chili
  • 200 g bambunversoja
  • 100 g sokeriherneitä
  • 2 kpl lime
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 800 ml kookosmaitoa
  • suolaa

Lisäksi

  • riisiä
  • mustia seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  1. Leikkaa paprika suikaleiksi, hienonna chili ja raasta inkivääri. Kaada sitten kuumaan kattilaan öljyä ja paista tofu, paprika, bambunversot ja sokeriherneet kunnes ne saavat väriä.
  2. Lisää punainen currytahna ja limen mehu. Sekoita ja kaada sitten päälle kookosmaito ja lisää inkivääri, chili ja kikherneet. Anna kiehua minuutin ajan ja mausta suolalla.
  3. Keitä sillä välin riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Tarjoile limetin kanssa ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä. Ja näin punainen currytofu on valmis!

 

Punainen currytofu sopii erityisen hyvin paistetun tofun kanssa, joka sopii täydellisesti padoissa ja wokeissa. Yipin:in friteerattu tofu on valmiiksi paloiteltu, mehukas ja siinä on hyvä purutuntuma. Se saa paistaessa rapean pinnan. Tofupalat pysyvät hyvin koossa pataruuissa ja imevät mausteita itseensä kuin mestari.

Friteerattu tofu pataruuissa onkin hyvä keino saada tofupalat maukkaiksi. Muista paistaa tofu aina ennen kuin lisäät sen kattilaan, wokkiin tai maukkaaseen kastikkeeseen, jos haluat tofusta extra rapean.