Yipin resepti
Noin 1h |6 annosta

Ainekset

230 g Yipin Luomu tofu leppäsavu
2 keltaista sipulia
2 rkl voita tai kasvisvoita
½ tl jauhettua maustepippuria
750 g jauhoisia perunoita
2 ½ dl kasvisruokakerma
2 mm jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
2 mm mustapippuria
½ dl korppujauhoja
3 rkl voita tai kasvisvoita

Lisäksi
tuoretta persiljaa

Näin valmistat

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa tofu ohuiksi, noin 0,5 cm:n leveiksi tikuiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja paista sitten pehmeäksi voissa keskilämmöllä. Kun sipuli muuttuu hieman läpinäkyväksi, lisää tofu ja paista vielä muutama minuutti, jotta tofu saa rapean pinnan. Mausta sitten maustepippurilla ja laita paistinpannu sivuun.
  3. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Asettele sitten perunat, tofu ja sipuli kerroksittain uunivuokaan.
  4. Sekoita kerma ja mausteet keskenään ja lisää vuokaan perunoiden päälle. Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää voi nokareina ja paista sitten uunin alaosassa noin tunti.
  5. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa ja nauti herkullisesta janssonin kiusauksesta!

 

Vinkki! Leppäsavutofu on myös hyvää sellaisenaan suoraan pakkauksesta. Leikkaa tai höylää juustohöylällä, laita leivän päälle ja lisää sinappia ja näin sinulla on superhelppo ”kinkkuvoileipä”!

 

Joko olet kokeillut reseptiä?

Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3