Lämppärit savutofulla
Tässä on todellinen WOW-voileipä! Lämpimät voileivät eli lämppärit, jossa on rapea ulkopuoli ja kermainen täyte. Täytteenä käytämme vegaanista mozzarellaa, pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja leppäsavutofua. Savutofu korvaa pekonin tai kinkun, ja mmm…se on niin herkullista! Kypsennä paistinpannussa tai grilliraudassa ja sinulla on uskomattoman hyvät lämppärit vain 15 minuutissa!
Tässä on todellinen WOW-voileipä! Lämpimät voileivät eli lämppärit, jossa on rapea ulkopuoli ja kermainen täyte. Täytteenä käytämme vegaanista mozzarellaa, pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja leppäsavutofua. Savutofu korvaa pekonin tai kinkun, ja mmm…se on niin herkullista! Kypsennä paistinpannussa tai grilliraudassa ja sinulla on uskomattoman hyvät lämppärit vain 15 minuutissa!
Ainekset
- 230 g Yipin luomu tofu leppäsavu
- 2 viipaletta leipää
- kasvirasvaa
- 1 pkt vegaanista mozzarellaa
- rucolaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
Itse tehtyä pestoa (tai purkkipestoa)
- 25 g pinjansiemeniä
- 1 ruukku basilikaa
- ½ dl parmesaania
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Osta minut!
Näin valmistat
1.Itse tehty pesto: Sekoita pinjansiemenet, basilika ja parmesaani monitoimikoneessa hetken aikaa. Lisää sitten oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi. Ohita tämä vaihe, jos käytät valmista pestoa.
2. Viipaloi tai höylää leppäsavutofu ja mozzarella noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi.
3. Lämppärit: Levitä kerros pestoa kahden leivän päälle. Lisää sitten muutama rucolanlehti, leppäsavutofu, mozzarella ja lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Lisää sen jälkeen toinen leipäviipale.
4. Kuumenna paistinpannu tai grillirauta ja lisää nokare voita. Paista sitten voileivät keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes leivät saa kullanruskean pinnan.
5. Leikkaa voileivät puoliksi, tarjoile heti ja nauti!
Lämppärit + leppäsavutofu = <3
Lämpimät voileivät reseptissämme käytämme leppäsavutofua. Syy on yksinkertainen; savustettu tofu on hyvä vaihtoehto kinkulle tai pekonille. Viipaloitua tai höylätty savutofu sopii niin lämpimien kuin kylmien voileipien kanssa.
Valmistamme leppäsavutofua aidoilla leppälastuilla Vallentunan tofutehtaalla. Lopputulos? Savutofussa yhdistyy umami ja savuinen maku sekä kiinteä koostumus, mikä tekee siitä sekä uskomattoman hyvää että myös helpon valmistaa. Kokeile myös makkaran sijasta nakkikastikkeessa tai korvaa pekoni savutofulla carbonarassa.
Tofua Ruotsista
Perheemme valmistaa tofua Ruotsissa vastuullisesti tuotetuista soijapavuista Ranskasta.
Tässä reseptissä käytämme leppäsavutofua sillä savutofussa on kiinteä rakenne ja savuinen maku sopii loistavasti tähän reseptiin.
Joko olet kokeillut reseptiä?
Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3