Ainekset
- 230 g Yipin tofu soija-inkivääri – tai itsemarinoitu tofu *
- ½ kurkku (+ 2 rkl riisiviinietikka, 1 rkl sokeria, ripaus suolaa, chilihiutaleita)
- 2 dl sieniä (+ 2 rkl japanilaista soijakastiketta, 1 tl seesamöljyä)
- 70 g pinaattia (1 pussi) + seesamöljyä
- 2 dl kimchiä
- 2 dl pavunituja
- 2 porkkanaa
- 2 annosta riisiä
- sriracha- tai gochujang-kastiketta
- voit lisätä: 2 paistettua kananmunaa
Lisäksi
- korianteria ja seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja sekoita kurkkumarinadin ainekset ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Raasta porkkanat.
- Kuivaa tofupala talouspaperilla ja leikkaa 1 x 2 cm:n paloiksi. Paista sitten marinoitu tofu keskilämmöllä kunnes se saa väriä, noin 10 minuuttia ja laita sivuun. Jos käytät maustamatonta tofua, voit lisätä pannulle 2 rkl soijakastiketta + 1 tl seesamiöljyä ja antaa tofun imeä nestettä.
- Paista sienet toisessa paistinpannussa keskilämmöllä soijakastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. Tässä vaiheessa voit halutessasi paistaa kananmunat.
- Kuumenna pinaatti seesamiöljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan kunnes se pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile tofu-bibimbap laittamalla ensin riisi kahteen kulhoon ja sitten tofu, kimchi, pinaatti, marinoidut kurkut, porkkana ja sitten pavunversot. Tarjoile korianterin, seesaminsiementen ja (jos haluat) paistettujen kananmunien kanssa. Lisää lopuksi sriracha- tai gochujang-kastiketta.
Tofua Lu perheen tapaan
Perheemme on valmistanut tofua Ruotsissa yli 20 vuotta. Tofullamme on pitkät perinteet ja valmistamme tofumme isoisoäidin ohjeiden mukaan. Eko-tofumme on valmistettu Ranskassa kasvatetuista soijapavuista. Tässä reseptissä käytämme marinoitua soija-inkivääri tofua jossa yhdistyvät aasialaiset mausteet ja maut. Marinoitu tofu sopii hyvin esimerkiksi salaatin, wokin tai nuudeleiden kanssa.
*Jos et löydä marinoitua tofuamme kaupoista, voit myös maustaa tofun itse suoraan paistinpannulla. Suosittelemme lisäämään pannulle ylimääräisen ruokalusikallisen kevyttä soijakastiketta ja teelusikallisen seesamiöljyä.
Joko olet kokeillut reseptiä?
Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3