Tofu-bibimbap riisillä ja sienillä
Tofu-bibimbap on todella herkullinen ja suosittu korealainen ruoka. Tässä reseptissä käytämme sieniä ja valmiiksi marinoitua tofua. Marinoitu tofu saa täyteläisen maun soijakastikkeesta, inkivääristä ja valkosipulista. Tofu paistetaan rapeaksi ja tarjoillaan vihannesten, kimchin, riisin ja korealaisen kastikkeen kanssa mikä antaa aterialle potkua. Kokeile reseptiä ja anna makuhermojen tanssia!
Tofu-bibimbap on todella herkullinen ja suosittu korealainen ruoka. Tässä reseptissä käytämme sieniä ja valmiiksi marinoitua tofua. Marinoitu tofu saa täyteläisen maun soijakastikkeesta, inkivääristä ja valkosipulista. Tofu paistetaan rapeaksi ja tarjoillaan vihannesten, kimchin, riisin ja korealaisen kastikkeen kanssa mikä antaa aterialle potkua. Kokeile reseptiä ja anna makuhermojen tanssia!
Ainekset
- 230 g Yipin tofu soija-inkivääri – tai itsemarinoitu tofu *
- ½ kurkku (+ 2 rkl riisiviinietikka, 1 rkl sokeria, ripaus suolaa, chilihiutaleita)
- 2 dl sieniä (+ 2 rkl japanilaista soijakastiketta, 1 tl seesamöljyä)
- 70 g pinaattia (1 pussi) + seesamöljyä
- 2 dl kimchiä
- 2 dl pavunituja
- 2 porkkanaa
- 2 annosta riisiä
- sriracha- tai gochujang-kastiketta
- voit lisätä: 2 paistettua kananmunaa
Lisäksi
- korianteria ja seesaminsiemeniä
Osta minut!
Marinoitu tofu Soija-inkivääriNäin valmistat
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja sekoita kurkkumarinadin ainekset ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Raasta porkkanat.
- Kuivaa tofupala talouspaperilla ja leikkaa 1 x 2 cm:n paloiksi. Paista sitten marinoitu tofu keskilämmöllä kunnes se saa väriä, noin 10 minuuttia ja laita sivuun. Jos käytät maustamatonta tofua, voit lisätä pannulle 2 rkl soijakastiketta + 1 tl seesamiöljyä ja antaa tofun imeä nestettä.
- Paista sienet toisessa paistinpannussa keskilämmöllä soijakastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. Tässä vaiheessa voit halutessasi paistaa kananmunat.
- Kuumenna pinaatti seesamiöljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan kunnes se pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile tofu-bibimbap laittamalla ensin riisi kahteen kulhoon ja sitten tofu, kimchi, pinaatti, marinoidut kurkut, porkkana ja sitten pavunversot. Tarjoile korianterin, seesaminsiementen ja (jos haluat) paistettujen kananmunien kanssa. Lisää lopuksi sriracha- tai gochujang-kastiketta.
Tofua Lu perheen tapaan
Perheemme on valmistanut tofua Ruotsissa yli 20 vuotta. Tofullamme on pitkät perinteet ja valmistamme tofumme isoisoäidin ohjeiden mukaan. Eko-tofumme on valmistettu Ranskassa kasvatetuista soijapavuista. Tässä reseptissä käytämme marinoitua soija-inkivääri tofua jossa yhdistyvät aasialaiset mausteet ja maut. Marinoitu tofu sopii hyvin esimerkiksi salaatin, wokin tai nuudeleiden kanssa.
*Jos et löydä marinoitua tofuamme kaupoista, voit myös maustaa tofun itse suoraan paistinpannulla. Suosittelemme lisäämään pannulle ylimääräisen ruokalusikallisen kevyttä soijakastiketta ja teelusikallisen seesamiöljyä.
Joko olet kokeillut reseptiä?
Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3