Ruusukaalivuoka leppäsavutofulla
Ruusukaalivuoka leppäsavutofulla sopii mainiosti joulupöytään ja se on myös vihreämpi valinta josta koko perhe ja sukulaiset voivat nauttia. Tämä resepti lämmitää varmasti talven kylminä kuukausina! Leppäsavutofu on maukas ja ilmastoystävällinen vaihtoehto kinkulle ja pekonille. Kokeile ja nauti!
Ruusukaalivuoka leppäsavutofulla sopii mainiosti joulupöytään ja se on myös vihreämpi valinta josta koko perhe ja sukulaiset voivat nauttia. Tämä resepti lämmitää varmasti talven kylminä kuukausina! Leppäsavutofu on maukas ja ilmastoystävällinen vaihtoehto kinkulle ja pekonille. Kokeile ja nauti!
Ainekset
- 230g Yipin Luomu tofu leppäsavu
- 300g ruusukaalia
- 2 keltaista sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 ½ dl kasvisruokakermaa
- 2 ½ dl kasvismaitoa
- 1 kasvisliemikuutio
- valkopippuria
- suolaa
Osta minut!

Näin valmistat
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa ja huuhtele ruusukaalit ja keitä ne pehmeiksi hieman suolatussa vedessä noin 5 minuuttia.
- Kaada vesi pois ja laita ruusukaalit gratiinivuokaan.
- Hienonna sipuli ja leikkaa tofu ohuiksi siivuiksi. Paista sipuli ja tofu öljyssä kullanruskeiksi. Ripottele päälle maissitärkkelystä ja sekoita. Levitä sitten kaikki ruusukaalien päälle.
- Keitä kerma, maito ja kasvisliemikuutio kattilassa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Levitä kastike muottiin ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Ja näin sinulla on herkullinen ruusukaalivuoka leppäsavutofulla!
Vinkki! Leppäsavutofu on myös hyvää sellaisenaan suoraan pakkauksesta. Leikkaa tai höylää juustohöylällä, laita leivän päälle ja lisää sinappia ja näin sinulla on superhelppo ”kinkkuvoileipä”!
Joko olet kokeillut reseptiä?
Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3