Julia Thielen resepti
45 min |4 annosta

Ainekset

Tofua maapähkinäkastikkeessa

230 g Yipin luomu tofu maustamaton
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl japanilaista soijakastiketta
1 tl sambal oelek-tahnaa
1 tl miso-tahnaa
½ tl dijonsinappia
2 valkosipulinkynttä
1 tl seesamöljyä
1 tl limettimehua
3 rkl öljyä

Misomajoneesi

1½ dl majoneesia (esim vegemajoneesia)
2 rkl misotahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl yuzumehua tai sitruunamehua
1 mm jauhettua mustapippuria
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

Chilikastike

1 rkl kalakastiketta (esim. vegaaninen) tai soijakstiketta
1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 lime (mehu + kuori)
1 tl sambal oelek-tahnaa
1 tl tomaattipyrettä
2 rkl öljyä
½ rkl seesamöljyä
3 rkl hienoksi silputtua korianteria

Näin valmistat

Tofua maapähkinäkastikkeessa

  1. Purista valkosipulin kynnet kulhoon ja sekoita ne haarukalla maapähkinävoin, mison, sambal oelekin ja dijonsinapin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää muut ainekset ja sekoita keskenään.
  2. Pilko tofu kuutioiksi (noin 2 x 2 cm) ja laita ne marinaadiin. Varmista, että marinadi peittää tofukuutiot kokonaan. Peitä kannella ja laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi, mutta mielellään muutamaksi tunniksi, jotta tofu saa enemmän makua.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista puolet tofupaloista 3-5 minuuttia tai kunnes ne saavat rapean paistopinnan.

Bao-sämpylät

  1. Kaada 2-3 cm vettä kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja aseta siivilä tai höyrykori höyryn päälle.
  2. Peitä kannella. Varmista, että kori/siivilä ei kosketa vettä. Höyrytä 8-10 minuuttia.

Misomajoneesi

  1. Raasta inkivääri hienoksi ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään tasaiseksi majoneesiksi.

Chilikastike

  1. Hienonna tuore korianteri (voit myös käyttää pakastettua korianteria), raasta inkivääri ja valkosipuli ja lisää kulhoon. Pese lime huolellisesti ja raasta joukkoon limetin kuoren vihreä osa. Purista sitten mehu kulhoon.
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita.

 

Viimeinen mutta ei vähäisin!

Tarjoa bao-sämpylät tofun kanssa yhdessä misomajoneesin, chilikastikkeen, korianterin ja mahdollisesti salaatin, punasipulin, kaalin tai marinoidun porkkanan kanssa. Yipin maustamaton tofu on erittäin kiinteää. Kiinteän koostumuksensa ansiosta se on myös helppo maustaa ja paistaa ja siksi bao-sämpylät ja maustamaton tofu on täydellinen yhdistelmä!

 

Joko olet kokeillut reseptiä?

Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3