Tofutäytteiset bao-sämpylät maapähkinäkastikkeella
Tofutäytteiset bao-sämpylät maapähkinäkastikkeella on uskomattoman maukas ateria niin juhlaan kuin arkeen! Bao-sämpylät ovat osa dim sum-termiä joka viittaa kaikkiin pieniin, suupalatyyppisiin tarjottaviin. Ne ovat siis kuin aasialaisia tapaksia! Bao-sämpylöitä voi syödä viikonloppuna, juhlissa tai kun haluat syödä jotain erittäin herkullista vaikka arkipäivänä. Varmista, että sinulla on kotona siivilä, jolla voit höyryttää kaupasta ostettuja tai kotitekoisia bao-sämpylöitä. Jos sinulla ei ole paljon aikaa, suosittelemme valmistamaan maapähkinämarinoitua tofua ja syömään sen valmiiden bao-sämpylöiden ja sriracha-kastikkeen kanssa tai riisin ja vihannesten kanssa.
Tofutäytteiset bao-sämpylät maapähkinäkastikkeella on uskomattoman maukas ateria niin juhlaan kuin arkeen! Bao-sämpylät ovat osa dim sum-termiä joka viittaa kaikkiin pieniin, suupalatyyppisiin tarjottaviin. Ne ovat siis kuin aasialaisia tapaksia! Bao-sämpylöitä voi syödä viikonloppuna, juhlissa tai kun haluat syödä jotain erittäin herkullista vaikka arkipäivänä. Varmista, että sinulla on kotona siivilä, jolla voit höyryttää kaupasta ostettuja tai kotitekoisia bao-sämpylöitä. Jos sinulla ei ole paljon aikaa, suosittelemme valmistamaan maapähkinämarinoitua tofua ja syömään sen valmiiden bao-sämpylöiden ja sriracha-kastikkeen kanssa tai riisin ja vihannesten kanssa.
Ainekset
Tofua maapähkinäkastikkeessa
230 g Yipin luomu tofu maustamaton
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl japanilaista soijakastiketta
1 tl sambal oelek-tahnaa
1 tl miso-tahnaa
½ tl dijonsinappia
2 valkosipulinkynttä
1 tl seesamöljyä
1 tl limettimehua
3 rkl öljyä
Misomajoneesi
1½ dl majoneesia (esim vegemajoneesia)
2 rkl misotahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl yuzumehua tai sitruunamehua
1 mm jauhettua mustapippuria
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Chilikastike
1 rkl kalakastiketta (esim. vegaaninen) tai soijakstiketta
1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 lime (mehu + kuori)
1 tl sambal oelek-tahnaa
1 tl tomaattipyrettä
2 rkl öljyä
½ rkl seesamöljyä
3 rkl hienoksi silputtua korianteria
Osta minut!
Luomu tofu maustamaton Ekstra kiinteäNäin valmistat
Tofua maapähkinäkastikkeessa
- Purista valkosipulin kynnet kulhoon ja sekoita ne haarukalla maapähkinävoin, mison, sambal oelekin ja dijonsinapin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää muut ainekset ja sekoita keskenään.
- Pilko tofu kuutioiksi (noin 2 x 2 cm) ja laita ne marinaadiin. Varmista, että marinadi peittää tofukuutiot kokonaan. Peitä kannella ja laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi, mutta mielellään muutamaksi tunniksi, jotta tofu saa enemmän makua.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista puolet tofupaloista 3-5 minuuttia tai kunnes ne saavat rapean paistopinnan.
Bao-sämpylät
- Kaada 2-3 cm vettä kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja aseta siivilä tai höyrykori höyryn päälle.
- Peitä kannella. Varmista, että kori/siivilä ei kosketa vettä. Höyrytä 8-10 minuuttia.
Misomajoneesi
- Raasta inkivääri hienoksi ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään tasaiseksi majoneesiksi.
Chilikastike
- Hienonna tuore korianteri (voit myös käyttää pakastettua korianteria), raasta inkivääri ja valkosipuli ja lisää kulhoon. Pese lime huolellisesti ja raasta joukkoon limetin kuoren vihreä osa. Purista sitten mehu kulhoon.
- Lisää loput ainekset ja sekoita.
Viimeinen mutta ei vähäisin!
Tarjoa bao-sämpylät tofun kanssa yhdessä misomajoneesin, chilikastikkeen, korianterin ja mahdollisesti salaatin, punasipulin, kaalin tai marinoidun porkkanan kanssa. Yipin maustamaton tofu on erittäin kiinteää. Kiinteän koostumuksensa ansiosta se on myös helppo maustaa ja paistaa ja siksi bao-sämpylät ja maustamaton tofu on täydellinen yhdistelmä!
Joko olet kokeillut reseptiä?
Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3