Yipin resepti
20 min |2-4 annosta

Ainekset

  • 230 g Yipin Luomu tofu maustamaton
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 punainen omena
  • 1 appelsiini
  • 1 granaattiomena
  • ½ dl rusinoita
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Tofumarinadi

  • oliiviöljyä
  • ½ appelsiini, kuori ja mehu
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • ½ appelsiinin mehu
  • oliiiviöljyä ja etikkaa maun mukaan
  • suolaa ja pippuria

Näin valmistat

  1. Leikkaa tofu 1 cm:n kuutioiksi ja sekoita sitten kaikki marinadin ainekset kulhossa. Lisää tofu niin, että se peittyy marinadilla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia (mieluiten pidempään jotta tofu saa lisää makua).
  2. Leikkaa lehtikaali, omena ja appelsiini keskikokoisiksi paloiksi. Kuori granaattiomena ja lisää sitten kaikki isoon kulhoon rusinoiden ja saksanpähkinöiden kanssa.
  3. Kuumenna paistinpannu öljyllä, lisää tofu ilman appelsiinimarinadi. Paista keskilämmöllä rapeaksi, noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes tofu saa väriä. Pienennä lämpöä ja lisää appelsiinimarinadi. Anna tofun imeä nestettä muutama minuutti.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattikulhoon. Hiero sitten kastike salaattiin.
    Lisää lopuksi tofu salaattiin ja voilà! Lehtikaalisalaatti appelsiinitofulla ja granaattiomenalla on valmis nautittavaksi.

 

Lehtikaalisalaatti = raikas lisuke joulupöytään!

Voit tarjoilla lehtikaalisalaatin pääruokana tai lisukkeena muiden jouluruokien kanssa. Tässä reseptissä käytämme Yipinin maustamatonta tofua, joka tekee salaatista ruokaisan. Erittäin kiinteän koostumuksensa ansiosta tofua on todella helppo maustaa ja se imee makuja kuin ammattilainen. Ja et tarvitse montaa ainesta, tässä reseptissä appelsiini, inkivääri ja öljy ovat kaikki mitä tarvitset jotta tofu saa runsaasti makua.

 

Joko olet kokeillut reseptiä?

Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3