Stinan suosikkiresepti
15 min |3-4 portioner

Ainekset

  • 400g Yipin tofu maustamaton luomu
  • rypsiöljyä
  • 1 pieni keltainen sipuli
  • 1–2 dl ruokakermaa
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 mm kurkumaa
  • 2 rkl ravintohiivaa (tai juustoa)
  • mustapippuria
  • 1 tl suolaa tai 1 tl mustaa suolaa (kala namak, muistuttaa keitetyn kananmunan makua)

Lisäksi

  • salaattisipulia
  • mustapippuria

Näin valmistat

  1. Hienonna keltasipuli ja paista rypsiöljyssä pehmeäksi.
  2. Murenna tofu ja paista keskilämmöllä muutama minuutti.
  3. Lisää mausteet, ravintohiiva/juusto ja kerma ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa kermaa, mikäli tofukokkeli on liian kuivaa.
  4. Rouhi pinnalle suolaa ja pippuria ja ripottele päälle salaattisipulia. Tarjoile tofukokkeli esimerkiksi paahtoleivän kanssa!

 

Kiinteä tofu maustamaton kananmunien sijasta

Maustamaton tofu sopii täydellisesti tofukokkeliin; se on kiinteärakenteinen mutta kermainen ja helposti mureneva. Lisäksi se imee makuja paistaessa joten sinun ei tarvitse pelätä että tofukokkeli olisi mauton, päinvastoin. Mikäli haluat lisää makua tofukokkeliin voit myös lisätä ravintohiiva.

Ravintohiiva on inaktiivinen hiiva ja se maistuu pähkinäiseltä ja juustomaiselta. Ravintohiivaa voi ostaa kasvisruokiin erikoistuneista kaupoista, luontaistuotekaupoista ja monista marketeista. Marketeissa ravintohiiva on yleensä laitettu luontaistuoteosastolle. Jos lisäät myös mustaa suolaa (kala namak), tofukokkelisi maistuu vielä enemmän kananmunalta.

 

Joko olet kokeillut reseptiä?

Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3