Lukasin suosikkiresepti
30 min |4 annosta

Ainekset

  • 2x 230g Yipin Luomu tofu maustamaton
  • 1 tl sichuaninpippuria
  • öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl sambal oelek*
  • 3 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 200 g jauhelihaa tai 2dl soijarouhetta
  • 2 tl miso-tahnaa*
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 4–5 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelys 1 rkl vettä (sekoitettuna)

Lisäksi

  • riisiä
  • salaattisipuli
  • korianteria

Osta minut!

Näin valmistat

  1. Kuumenna iso paistinpannu tai wokkipannu, kaada joukkoon sichuanpippuria ja paista noin minuutti. Laita sitten pippuri mortteliin ja jauha hienoksi.
  2. Kaada öljy pannulle ja paista raastettu valkosipuli, raastettu inkivääri, sambal oelek, seesamiöljy ja soijakastike. Lisää jauheliha (tai soijarouhe) ja kuumenna.
  3. Lisää miso-tahna ja sitten viini. Keitä miedolla lämmöllä. Kuutioi sillä välin tofu n. 1½ cm:n kuutioiksi ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää vesi, sokeri, kuutioitu tofu ja sichuaninpippuri pannuun. Anna kiehua noin 10–15 minuuttia. Sekoita sitten maissitärkkelys pieneen määrään vettä ja sekoita kattilassa. Anna kiehua muutama minuutti.
  5. Tarjoile riisin, salaattisipulin ja korianterin kanssa ja mapo tofu on valmis!

 

Mapo tofu – aasialaista kotiruokaa

Klassinen mapo tofu-resepti on valmistettu naudanjauhelihasta mutta soijarouhe on aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Tämä on meidän versio mapo tofusta, se on ollut perheemme suuri suosikki yli vuosikymmenten! Maustamaton tofu sopii todella hyvin mapo tofuun sen kiinteän koostumuksen ansiosta. Kun tofu saa kiehua hetken padassa, se imee täyteläisen maun inkivääristä, misosta ja sichuanpippurista. Mausteinen, maukas ja lämmittävä!

 

*Haluatko, että mapo-tofusi on entistä autenttisempi ja että siinä on lisää mausteita aasialaisesta keittiöstä? Käytä 2 ruokalusikallista doubanjijangia (fermentoitu paputahna) miso-tahnan ja sambal oelekin sijaan.

 

Joko olet kokeillut reseptiä?

Tägää @yipin.fi Instagram kuvissasi niin pääsemme näkemään millaisia ihania tofuruokia olet tehnyt! <3

Upptäck Tofuguiden!

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
5 edullista reseptiä

Etsitkö helppoja ja herkullisia reseptejä joilla säästät myös ruokakuluissa? Näillä resepteillä onnistut varmasti! Nämä reseptit ovat myös ympäristöystävällisiä ja nopeita. Suurin osa resepteistä valmistuvat 20 minuutissa! Joten mitä odotat, valitse suosikkisi ja kokeile uutta reseptiä jo tänään.

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
Tofun valmistus – 6 tapaa valmistaa tofua
– Anni Yipiniltä

”Mikään ei ole mahdotonta!”- se on tofun motto. Tofua voidaan valmistaa monella eri tavalla; marinoi, paista, friteeraa tai paneroi tofu. Neutraalin maun ansiosta maustamatonta tofua voidaan maustaa ja mukauttaa kaikenlaisiin ruokiin. Olemme listanneet 6 yksinkertaista ja maukasta tapaa valmistaa tofua. Liity joukkoomme ja sinustakin tulee tofuasiantuntija!

Mitä tofu on?
Mitä tofu on?
– Anni Yipiniltä

Legendan mukaan tofu on ollut olemassa jo pitkään – ja kyllä, 2000 vuotta on melko pitkä aika, eikö olekin? Tofu on peräisin Aasiasta, jossa sitä on valmistettu tuhansien vuosien ajan. Viime vuosina olemme nähneet tofua yhä useammilla ruokapöydillä pohjoismaissa, ja sitä valmistavat kuuluisat kokit, kuten Jennie Walldén ja Zeina Mourtada. Mutta mitä tofu oikein on, mitä se sisältää ja miten se voidaan valmistaa? Jatka lukemista ja pian sinäkin olet tofu-asiantuntija!

Vinkit ja artikkelit
Tofun valmistus
Näin teet rapeaa tofua!

Miten saat tofuskeptikon kokeilemaan tofua? Vastaus on yksinkertainen: rapea tofu! Ja usko tai älä, tofusta saa helposti ja nopeasti todella rapeaa! Olemme koonneet tähän 3 vinkkiä, joilla tofu onnistuu varmasti ja saat taatusti jokaisen tofuskeptikon mielipiteen kääntymään! 

till tofuguiden!